HANDBOEK VOOR ELKE MENTOR [BESTEL]

Doorslaand succes!

Vele (beginnende) mentoren en leerlingbegeleiders zijn al in het bezit van dit handboek. Inmiddels zijn er bijna 25.000 exemplaren verkocht, nu al de dertiende druk. Het ‘Handboek voor elke mentor’, geschreven door Maya Bakker en Ivo Mijland is een enorm succes. Bestel hier ook een exemplaar van dit ‘meester’-werk!

Alweer een handboek vol praktijk!

Veel (beginnende) mentoren lopen vaak op tegen een muur van vragen. Vragen die niet altijd voldoende kunnen worden beantwoord door de coördinator of de directie. Dit handboek geeft antwoord op alle vragen waarmee mentoren vroeg of laat te maken krijgen. Het handboek ‘Voor elke mentor’ is geschreven vanuit een contextuele visie. Mentoren kunnen in het boek lezen hoe ze effectief in balans kunnen komen  met hun leerlingen, met ouders,  met collega’s en ook met zichzelf. Het boek gaat uitgebreid in op diverse gesprekstechnieken. Ook geven de auteurs handvatten om van een mentorklas een hechte groep te maken. Verder staat er veel informatie in het boek over hoe een mentor de eerste ouderavond tot een succes kan maken, hoe hij een goed leerlingvolgsysteem (LVS) kan opzetten en hoe de rapportvergaderingen succesvol geleid kunnen worden. Tenslotte worden ook de meest voorkomende leerproblemen als faalangst, dyslexie en helder in beeld gebracht.


Het handboek ‘Voor elke mentor’ is een ‘koffer vol kennis’ voor beginnende en ervaren mentoren. Deze koffer wordt voortdurend gevuld met nieuw gereedschap; op deze website presenteren de auteurs steeds de laatste nieuwtjes op het gebied van het mentoraat. Ook is op deze site interessant materiaal te downloaden en kunnen vragen op een mentorenforum worden gesteld.


Dit boek maakt mentoren nog enthousiaster voor deze prachtige functie in het onderwijs. Het handboek ‘Voor elke mentor’ geeft mentoren een professioneel houvast.


De schrijvers:

Maya Bakker Maya Bakker is trainer/adviseur en geeft ook individuele begeleiding. Ze heeft jarenlange ervaring als schoolleider en leerlingbegeleider. 

Ivo Mijland Ivo Mijland is trainer, coach en opleider voor Ortho Consult. Hij is een veelgevraagd en gewaardeerd spreker op sympoisa en congressen.

Aanbieding

  1. Bij afname van tien handboeken krijgt u het elfde exemplaar gratis! Een goed idee als u het gehele mentorenteam met dit handboek wilt verrassen. 

Koop het Handboek voor elke mentor nu tegen een aanbiedingsprijs >>

Alle info over het standaardwerk voor iedere mentor. Het boek wordt ook gebruikt door trainingsbureau(s) die mentortrainingen verzorgen.

 

© 2003 - 2011 Ortho Consult Oirschot. Alle rechten voorbehouden - onze voorwaarden - Webdesign: Dualler