BOEKEN

Handboek voor elke ouder

Auteur(s): Leendert van Genderen, Ivo Mijland en Marinka Brandwijk-Kok
ISBN: 978-90-79596-32-4
Uitgeverij: Quirijn 2015, Oirschot

“Jullie handboek voor mentoren is zo praktisch, waarom schrijven jullie niet zo’n boek voor ouders?”

Geen gek idee. Want wat we in onze boeken op praktische wijze vertellen aan mentoren, leerlingbegeleiders en andere onderwijsfunctionarissen, is natuurlijk ook een verhelderende boodschap aan ouders. 

Ook ouders worstelen immers regelmatig met begeleidingsvragen. Hoe begeleid ik mijn kind als het gepest wordt? Wat kan ik als ouder doen als mijn kind faalangstig is? Hoe motiveer ik mijn kind om huiswerk te maken? En wat moet ik doen als mijn kind anders is dan ‘normaal’? Opvoeden is het moeilijkste vak ter wereld. Er is geen opleiding voor. En een diploma kun je nooit halen. Je moet het doen met de kennis die je als ervaringsdeskundige, als kind van ouders, zelf hebt opgedaan. En zelfs als zij je het vak goed geleerd hebben, kan het niet anders dan dat je als ouder regelmatig met de handen in het haar zit.

Met dit nieuwe boek laten de auteurs de ouder zien hoe hij kan bijdragen aan het schoolsucces van zijn kind. Ouders hebben een wezenlijke invloed op hoe het met hun kind op school gaat. Uit onderzoek (Marzano 2003) blijkt dat thuissituatie en dus de rol van ouders een van de belangrijkste succesfactoren is in de leerprestaties van kinderen. 

Eerste druk, 165 pagina's.

Bij bestelling van 10 exemplaren ontvangt u het 11e exemplaar gratis.

Lees hier een recensie van dit boek (NBD Biblion - september 2016) »

Lees hier een recensie van dit boek (LBBO - oktober 2015) »

Bekijk hier de inhoudsopgave »

Bekijk een inkijkexemplaar »


Prijs: € 18,95