BOEKEN

Handboek Positieve groepsvorming

Auteur(s): Maya Bakker - de Jong en Ivo Mijland
ISBN: 978-90-79596-07-2
Uitgeverij: Quirijn 2009, Oirschot

Het handboek ‘Positieve groepsvorming’ is een naslagwerk voor iedereen in het onderwijs die met het werken met groepen meer succes wil behalen. Dat je succes kunt hebben in het werken met groepen, blijkt uit de vele (psychologische) onderzoeken van de afgelopen jaren. Groepsprocessen worden beïnvloed door vele factoren. En bij die factoren gaat het verder dan de vraag welke kinderen je bij elkaar plaatst. Het is zeker niet zo dat je vanzelf een hele lieve groep krijgt, als je dertig hele lieve kinderen in een groep plaatst. Ander misverstand is dat je met kleinere groepen per definitie een makkelijke groep krijgt.

In dit handboek zijn theorie en praktijk gekoppeld om zo een aangenaam recept te presenteren voor de dagelijkse omgang met groepen op school. De vele oefeningen zijn uitgebreid getest  en bieden een praktische bijdrage aan het ontstaan en behouden van positieve groepsvorming in de klas.

Lees hier een recensie van de Landelijke Beroepsgroep intern begeleiders (LBib), Landelijke Beroepsgroep ambulant begeleiders (LBab) en de Landelijke Beroepsgroep Gedragsspecialisten (LBgs).

 

Bij bestelling van 10 exemplaren ontvangt u het 11e exemplaar gratis.

 

Elfde druk, 197 pagina's.

 

Bekijk hier de recensie »

Bekijk hier de recensie van juf Maike »

Bekijk hier de inhoudsopgave »

Bekijk een inkijkexemplaar »


Prijs: € 28,95